Az Ormánsági Kalandtúrát azért alapítottuk, hogy megmutassuk Magyarország egyik legszebb és természeti adottságaiban leggazdagabb tájegységét, az Ormánságot. Túráink során, a természeti kincseink mellett olyan történelmi helyeket és objektumokat mutatunk meg, amik láttán mindenkinek érthetővé válik az Ormánság múltja és jelene. Ismerd meg az Ormánság rejtett kincseit, titkos ösvényeit, elhagyatott részeit egy történelmet átívelő kalandozással.

2012. augusztus 11., szombat

képzeld el

Az Ormánság szó hallatán a legtöbben nem tudják, hogy Magyarország egy részéről beszélünk és hol is helyezkedik el hazánk területén ez a szép történelmi kistáj. Az Ormánság a történelemben mindig is elzárt térség volt. Ezért az ipari szennyezés, a nagy forgalmú utak elkerülték. Ez ahhoz vezetett, hogy az életszínvonal alacsonyabb az országos átlagnál, viszont megmaradt a természetközeli élet, megőrződtek a hagyományos értékek. 

Képzeld el, ahogy az itt élők mindennapjait a napi betevőért folytatott küzdelem töltötte ki, miközben igazi, vadregényes, kalandos táj ez, teli izgalommal és bűbájjal. Sok különleges állat és növény él itt. Láthatunk itt nyárligeteket, tölgy-kőris-szilfaligeteket, szlavóniai tölgyet, magyar kőrist, rekettyést, vízililiomot és vízigesztenyét. A fák között fekete gólyát, kopasz fejű réti sast, fekete kányát, sólymot, nádfarkast és jégmadarat pillanthatunk meg. Él itt egy igazi kuriózum is: a sellyei szarvas, melyet Draskovich gróf tenyésztett ki és csak ezen a területen található meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése