Az Ormánsági Kalandtúrát azért alapítottuk, hogy megmutassuk Magyarország egyik legszebb és természeti adottságaiban leggazdagabb tájegységét, az Ormánságot. Túráink során, a természeti kincseink mellett olyan történelmi helyeket és objektumokat mutatunk meg, amik láttán mindenkinek érthetővé válik az Ormánság múltja és jelene. Ismerd meg az Ormánság rejtett kincseit, titkos ösvényeit, elhagyatott részeit egy történelmet átívelő kalandozással.

túrák

Első túránk: 
Ormánsági kalandtúra

Sellye nevezetességeinek megtekintése után utunkat vesszük a déli határszakasz felé, amelyet igény szerint gyorsabban közúton, vagy kalandosabban terepen teszünk meg. A Dráva érintésével a Nemzeti Park területén megkezdjük egész napos túránkat egy olyan zöld övezetben, amit órákon keresztül csak akkor hagyunk el amikor vendégeinknek erre igényük támad. A nyolcvan kilóméteres körút során számos történelmi jelentőségű helyet és települést tekintünk meg, továbbá a második világháború után fokozottan őrzött határszakasz, fontos objektumait látogatjuk meg. Igény szerint bemutatót tartunk korong vadászatból, valamint futó vad lövészetből. A túra végét a bor kedvelőknek, egy gasztronómiai élménnyel tesszük felejthetetlenné, ami egy borkóstolóból valamint helyben termett szarvasgomba különlegességből áll.Második túránk:
Villányi birtoklátogatás

Magyarország egyik legszebb és legjobb borvidékén teszünk látogatást, amely magában foglalja a borvidék legjelentősebb településeinek érintését, továbbá a híres villányi dűlők bemutatását. A túra kapcsán pincelátogatást, valamint borkóstolókat szervezünk az igény szerinti pincészetnél és asztalt foglalunk egy kellemes ebédhez, vagy vacsorához a több kiváló villányi étterem közül.

A Villányi borvidék Magyarország legdélibb borvidéke. A szőlőtermesztés kezdetei egészen a római időkre nyúlnak vissza. A 150 éves török uralom és az 1687-ben ellenünk vívot végső küzdelem után az összes szőlőültetvény elpusztult. Az itt élő szerbek honosították meg a Kadarkát. A törökök által elhurcolt népesség pótlására német szőlőtelepeseket hoztak be erre a területre, akik magukkal hozták a Portugieser szőlőjüket.

A borvidéknek 1.601 ha termőterülete van. A dombok alapja mészkő, amelyet vörös anyag és lösz borít. Éghajlatára a hosszú tenyészidő és a napsütéses órák magas száma jellemző. Villány környékén inkább kékszőlőket, Siklós környékén inkább fehér borszőlőket telepítenek.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése